EĞİRDİR’DE 30 AĞUSTOS HEYECANI YARIN BAŞLIYOR.

*EĞİRDİR’DE 30 AĞUSTOS HEYECANI YARIN BAŞLIYOR.

*EĞİRDİR’E 3 GÜNDE TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN  500 SPORCU,

TEKNİK HEYET VE  BİNLERCE SPOR SEVER GELİYOR.

*PROFESYONEL KİCK BOKS VE TAEKWONDO

ŞAMPİYONASI NEFESLERİ KECESEK.

*SÜNNET ŞÖLENİ İLE DÜĞÜNÜMÜZ VAR.

*KAHRAMAN KOMANDOLARIN GÖSTERİLERİ İLE GURURLANACAĞIZ.

*DOĞA SPORLARI İLE EĞİRDİR CANLANACAK.

26 Ağustos’ta gerçekleşen ve Afyonkarahisar’a bisikletlerle gerçekleşen programla start alan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. Yılı bu yıl Eğirdir’de coşkulu kutlanacak. Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kicks Boks Federasyonu ve  Taekwondo Federasyonu’nun  destek verdiği etkinlikler için yaklaşık 2 aydır Eğirdir Belediyesi koordinesinde çalışmalar sona yaklaştı. Eğirdir Hükümet meydanındaki son hazırlıklar yarın sabaha kadar tamamlanacak.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün talimatları ile Eğirdir Belediyesi tüm birimleriyle bu anlamlı programlara adeta seferber oldu.

PROFESYONEL KİCK BOKS MAÇLARI 30 AĞUSTOS GECESİ NEFES KESECEK

Yarın Türkiye’nin dört bir yanından gelecek Taekwondo sporcuları Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek mücadelelerde kupa ve madalya için ter dökecek. 30 Ağustos akşamı ise Profesyonel Kick Boks müsabakaları nefesleri kesecek. Altın Ödüllü ve Altın Kemer mücadeleleri için şimdiden şehir dışından sporseverler Eğirdir’de bulunan otelleri doldurmuş vaziyette.

EĞİRDİR KAYMAKAMLIĞI TARAFINDAN AÇIKLANAN PROGRAM

Karargâh, Kışla, Resmi Daireler ve müesseselerin 30 AĞUSTOS 2021 Pazartesi günü saat 07:30’den itibaren bayraklarla donatılması

08:45-09:00    Tören takımı ve çelenklerin Kale Meydanındaki  Anıt parkta yerini alması, Askeri ve Mülki Erkan ile halktan törene iştirak edeceklerin anıt parkta yerini alması.

09:00-09:10    Protokol sırasına göre çelenklerin (Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı) Atatürk Anıtına sunulması

Yüce Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı ile Bayrakların göndere çekilmesi. (İnzibat Erbaş ve Erleri), Belediye Başkanlığınca Bayrak ve su dağıtılması

09:10-09:20    Tebrikat için Hükümet Binasına hareket

09:20-09:50    Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığınca Tekvando gösterisi

09:20-09:50    Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının Tebrikleri Kabulü

09:30-10:00    Tören Birliklerinin Yerlerini Alması,

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yerlerini alması

10:00-11:00    Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının Tören Birliklerinin ve Halkın Bayramını Kutlamaları, Tören Programının arzı, Saygı Duruşu İstiklal Marşı, Günün Anlam ve Önemini Belirten konuşmalar, Şiir Okunması, Halkoyunları Gösterisi,

11:00-11:10    Geçit Töreni

11:10-11:10    Törenin sona ermesi.

11:15-  Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığınca Meydanda kurulan mutfak ve fırında hazırlanan asker yemeği, çorba ve ikramın yapılması, akabinde  askeri teçhizatların stantlarda sergilenmesi

19:00-19:40    Fener Alayı (Babasultan dan başlayıp kale meydanında sona erecek)

NOT  : Birim Amirlerinin bizzat törene katılmaları ve personelinde bayram programına katılmalarının sağlanmasını önemle rica ederim.

Adem ÇELİK

Kaymakam

26 AĞUSTOS BÜYÜK TAARRUZ PROGRAMI

SAAT       :                 K O N U                                                                                                 :

07:00                          Bisikletlerin Afyon”a hareket için Belediye Binası Önünden start alışı,

14:30                          Afyon Valiliğine ziyaret (BU PROGRAM GERÇEKLEŞTİ.)

28 AĞUSTOS TEKVANDO PROGRAMI

SAAT       :                 K O N U                                                                                                 :

17:00                          Tekvando Müsabaka hazırlıkları,

20:30                          Tekvando Müsabaka Seremonisi

29 AĞUSTOS  YIL BOYU DOĞA SPORLARI ZAFER BAYRAMI

FESTİVALİ VE TEKVANDO  PROGRAMI

10:00                          Açılış, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Protokol Konuşmaları  (Kale                                  Meydanı)

10:15                           Doğa Yürüyüşü Başlangıç ( 20 Kişi)

10:20                          Limanda Yelken ve Kano Startı ( 30 Kişi)

10:30                          Protokol Eşliğinde Yeşilada’ ya Bisiklet Startı ( 20 Kişi)

Telsizle Yamaç Paraşütü Startı

10:50                          Altınkum Plajında Yamaç Paraşütçülerini karşılama