EĞİRDİR BELEDİYESİ SIFIR ATIK PROJESİNE HAZIRLANIYOR

EĞİRDİR BELEDİYESİ SIFIR ATIK PROJESİNE HAZIRLANIYOR

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZ MURAT KURUM’DAN
500 BİN TL. NAKDİ YARDIM GELDİ.

Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi, etki alanını genişletmeye devam ediyor. Bu Projeye Eğirdir Belediyesi de dahil oldu.
Sayın Cumurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN’ın başlatmış olduğu ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK’ün talimatları ile ‘SIFIR ATIK’ Projesi ilk adımlarını atmış olup Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Mühendisimiz Pınar KESİKTAŞ nezaretinde çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat KURUM’un talimatı ile 500 Bin Türk Lirası şartlı nakdi yardım alan Eğirdir Belediyesi’ne kazandırıldı. ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında malzeme alımı ve çevre düzenlemesine başlanmış olup alınan malzemeler İlçemizin çeşitli yerlerine ve okullarımıza konulacak, 7’den 70’e tüm halkımız bu konu hakkında bilinçlendirilerek ve okullarımızda çocuklarımıza eğitimler verilerek geri dönüşümün önemi anlatılacaktır.
Proje kapsamında 6 adet mobil atık getirme merkezi, 1 adet geçici depolama alanı, iç mekan kutuları, geri dönüşüm kafesleri, pet şişe toplama potaları vb. malzemeler alınarak çevremizin güzelleştirilmesi sağlanacak.
Daha öncede hatırlanacağı üzere ‘SIFIR ATIK’ Projesi Pilot Bölgesi olan Burdur’un Bucak İlçesine Belediye Başkanımız Veli GÖK ve Birim Müdürlerimiz inceleme gezisi yapmıştı, yine bu proje ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile istişare edilerek ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında Pilot Bölge olmak için talebimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Proje dosyası kapsamında sunduk. Yine önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılması planlanılan ‘EXPO Fuarına ‘SIFIR ATIK’ toplantısına Eğirdir Belediyesi olarak katılarak konu hakkında çalışmalar sürdürülecektir.