Tarihi Pazar Açılıyor 14 hafta sürecek

Tarihi Pazar Açılıyor

14 hafta sürecek

Eğirdir'in tarihi Pınar Pazarı Panayırı 22 Temmuz 2018 Pazar günü açılıyor.  Pınar Pazarı Panayırı 22 Temmuz 2018 Pazar günü başlayacak, 14 hafta sürecek olan Pazar 21 Ekim 2018 Pazar günü sona erecek.

Panayırın yapılacağı alanda Eğirdir Belediyesi ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Yaklaşık 800 yıldır kurulduğu düşünülen tarihi Pınar Pazarının 21  Ekim 2018 tarihine kadar açık kalacak. Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor.

Tarihi pazarın, bin 200’lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu tahmin ediliyor. Eğirdir’de  her yıl yaz sonunda kurulan tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini sürdürüyor. Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına bir çok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir’e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası (pınar pazarı) mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor. Her hafta Pazar günleri kurulan pazarda geçmişte günde 2 bin 500 ila 3 bin civarında keçi ve koyun satılırken, yöredeki dağ köylerinde yaşayan Yörükler için buluşma yeri işlevini de görmüş. Pınar Pazarı her hafta çevre il ve ilçelerden gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor.