Klimalı bir festival Eğirdir Gölü

Klimalı bir festival

Eğirdir Gölü

Antalya’da üst üste gelen Finike’den Manavgat’a kadar uzun bir sahil şeridini içeren festivallerin ardından Eğirdir Gölü Motosiklet Festivali bin metrelik rakımıyla yürekleri ve motosikletleri serinletti.

Muhteşem manzarası ve yayla havasıyla gerek çadırda gerek açık alanda konaklayan bütün iki teker sevdalılarını mutlu etti. Canlı performans müzik grupları ve gün boyu süren kaynaşma etkinlikleriyle küçük alanda çok büyük işler başarıldı.  Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün bizzat ilgilendiği ve bu sene ikincisi gerçekleşen festivalin canla başla çalışan emekçileri de ayrıca dikkat çekti.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen onlarca motosiklet kulüp ve gruplarının içli dışlı ve samimi bir ortamda kamp yaptığı gece boyu süren eğlencelerde aynı tempoda eğlendiği Eğirdir Festivali gelecek yıllardaki oluşumu için şimdiden olumlu eleştiriler almaya başladı.

Akdeniz sahillerinin 50 dereceyi bulan sıcaklıklarına çok iyi bir alternatif olan festival, kamp alanı olarak ta Yeşilada üzerindeki her iki tarafı da pırıl pırıl gölle çevrili bir alanda kurulması isabetli bir karardı. Gün boyu esen dağlardan gelen serin hava terlemeden, sıkılmadan festival keyfini sürmeyi sağladı. Kamp alanı içinde yer alan ve her türlü ihtiyaca cevap veren büfe ve yemek noktaları da festival alanı haricinde bir arayışı gerektirmedi.

Farklı model ve markaların iç içe olduğu alanda en büyük dikkati ise Türkiye’nin 44 ilinde sancak adıyla organize olan Türk Chopper MK çekti. Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerinden gelen sancaklarla, Kocaeli, Zonguldak gibi Karadeniz bölgesinden gelen motorcuların yanında Gaziantep ilinden de üyelerinin bulunması bu güzel festivale olan ilginin en güzel göstergesiydi.

Festival alanında kurulan sektör markalarının stantları da hediyelik ve ihtiyaç duyulan, motorcuları ilgilendiren her türlü ürünleri sergilediler. Çevre halkının da hafta sonu piknik için geldikleri çevre alanlarda yapılan enduro yarışlarına gösterdikleri ilgi ve motosiklet kültürünü yakından tanıma fırsatını bulmaları da ayrıca başarılı bir girişimdi.

Motosiklet festivalleri sıcak soğuk veya doğu batı gibi kavramların etkilemediği bir kardeşlik göstergesidir. Bu gibi örnek girişimlerin Türkiye’nin en uzak bölgelerinde bile bir avuç cesur iki teker sevdalılarının önderliğinde yapılması mümkün. Bu işe bir de yerel işletmelerden destek bulurlarsa, bu güzel ülkenin her yerinde motosiklet kültürü turizmin bir parçası haline getirilebilir.

Kaskınız ve aklınız başınızda, artçınızı arkanızda, şansınız, farınız ve yolunuz açık olsun!