Eğirdir tarım ürünlerinin verimi dronlarla artırılacak.

Eğirdir tarım ürünlerinin verimi dronlarla artırılacak.

Eğirdir bölgesindeki çiftçinin cebine
4 yılda 250 milyar lira kalacak.
12 dakikada 25 hektar alan ilaçlanacak.
Türkiye’nin Elma bahçesi olan ve yıllık 450 bin ton elma üretiminin sağlandığı Isparta’nın Eğirdir İlçesinde İl Özel İdaresi tarafından Zirai Drone ile ilaçlama başlıyor.
Türkiye’nin önemli tarım kentlerinin başında gelen Isparta’da, İl Özel İdaresi’nin öncülüğünde zirai drone ile ilaçlama dönemi başlıyor. İlk zirai drone Yalvaç’a kazandırıldı,, sırada Eğirdir var... Zirai drone ile ilaçlama, gübreleme, sulama ve zamandan tasarruf sağlanacak. Böylelikle Isparta’da yüksek verime sahip kaliteli tarım ürünleri elde edilecek.
Isparta’da bir ilk. Zirai drone ile ilaçlama başlıyor. Tarım ürünleri zirai dronlarla ilaçlanacak.
Böylelikle hem zamandan hem de ilaç ile sudan tasarruf sağlanacak.
Isparta İl Özel İdaresi, kentteki tarım ürünlerinin verimliliğinin artırılması adına çiftçileri zirai dronlarla buluşturuyor. Bu doğrultuda Yalvaç Ziraat Odası’nın da katkılarıyla Yalvaç’a zirai drone kazandıran İl Özel İdaresi şimdi de Eğirdir için harekete geçti.
Isparta İl Özel İdaresi, Eğirdir’de muhtarların ve çiftçilerin de katılımıyla zirai dronun tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısına AK Parti Isparta eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve Tarım İl Müdürü Eyüp Adıgüzel’de katıldı.
İlk olarak muhtarlar ile çiftçilere Eğirdir Kervansaray’da firma yetkilileri tarafından zirai drone tanıtıldı, ardından faydaları anlatıldı.
Teorik bilgilerin ardından zirai dronun bu kez sahada uygulaması gerçekleştirildi.
İlaç, su ve zamandan büyük tasarruf sağlayan zirai dronlar 12 dakikada 25 hektarlık alanı ilaçlayabiliyor.
Zirai dronlarla ilaçlamanın Türkiye’de ikinci defa Isparta’da uygulandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, “Yalvaç’taki uygulamalardan olumlu sonuçlar aldık. Bunu bütün Isparta’ya yaymak istiyoruz. Bu nedenle uygulamak isteyen sivil toplum kuruluşları ile belediyelere yüzde 50 hibe desteği sağlayacağız” dedi.
Zirai dronun avantajlarına değinen Tarım İl Müdürü Eyüp Adıgüzel de, “drone ile ilaçlamaya da destek vererek, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
Öte yandan insansız hava araçlarıyla ilaçlama sadece Eğirdir bölgesindeki çiftçinin cebine 4 yılda 250 milyar lira artı sağlayacağı tespit edildi.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Isparta Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu’na Eğirdir’e kazandırılacak Zirai Drone için teşekkür etti.