EĞİRDİR KARATEPE YAMAÇ PARAŞÜTÜ TESİSİNE KAVUŞUYOR.

*EĞİRDİR KARATEPE YAMAÇ PARAŞÜTÜ TESİSİNE KAVUŞUYOR.

*BAŞKAN VELİ GÖK İLE İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ.
*Yamaç paraşütünde, Eğirdir’i yıldız gibi parlatacak adım atıldı.
*Fethiye’den sonra Eğirdir Yamaç Paraşütünde söz sahibi olacak.
*2023’te hedef 40 Bin paraşütçü.
Eğirdir yamaç paraşütünde Türkiye’nin gözde uçuş noktalarından bir tanesi olma yolunda büyük bir adım attı.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün makamında dün saat 14.00’de Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Türk Telekom Isparta İl Müdürü Turgut Çağlar, Eğirdir Orman İşletme Müdürü Fevzi Ceylani, Eğirdir Havacılık Spor Kulübü Başkanı Namık Kemal Aydın, ve Eğirdir Belediyesi teknik ekibinden oluşan heyet ile ilk toplantı gerçekleşti.
İlçemiz Karatepe Mevkiinde uzun yıllardır paraşütçüler uçuşlarını gerçekleştiriyor. Fakat mevcutta kalkış noktası olarak kullanılan alanda rüzgarı tam alamamaktan kaynaklı sıkıntılar, tesis ve Karatepe’ye çıkan yolun yapılması gibi problemler mevcuttu.
Söz konusu alanda Isparta Valiliği öncülüğünde İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün, Isparta İl Özel İdaresi’nin, Orman Bölge Müdürlüğü’nün ve Eğirdir Belediyesi ile BAKA ortaklığıyla Karatepe’ye ‘Yamaç Paraşütü Uçuş Tesisi yapım çalışmaları başlatıldı.
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalar neticesinde Türk Telekom Anonim Şirketi’nin mevcut izinli alanının ulaşım yolu dahil 33.152,00 metrekare olduğu görülmüş ve alternatif izin dosyaları hazırlanarak Türk Telekom İl Müdürlüğüne iletildi.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer Karatepe’ye yapılması planlanan tesisiler ile Isparta ve Eğirdir turizminde canlılık yaşanacağı ve yamaç paraşütünde Fethiye’den sonra Eğirdir’in söz sahibi olacağını böylelikle yılda yaklaşık 40 bine yakın yerli ve yabancı turistin Eğirdir’e geleceğini ifade ettiler. Eğirdir Karatepe Yamaç Paraşütü Uçuş Tesislerinin en hızlı şekilde yapımı ve projenin hayata geçmesi için Başkan Veli Gök teknik ekibine gerekli talimatları verdi. Teknik çalışmalar ve yaklaşık maliyet hesaplamalarının ardından projenin bu yılın sonuna kadar netlik kazanacağı tahmin ediliyor.
Toplantıda konuşan Eğirdir Havacılık Spor Kulübü Başkanı Namık Kemal Aydın; ‘Eğirdir ilçemizi Türkiye’nin gözde yamaç paraşütü uçuş noktası yapabilecek Karatepe projesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Türk Telekom Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Eğirdir Havacılık Spor Kulübü olarak bugün bir aradayız, bürokratik engeller ve çözüm noktaları masaya yatırıldı ve önemli adımlar gerçekleşti. Son derece uzlaşmacı ve yapıcı geçen görüşmelerde Telekom’un Karatepe üzerindeki alanından Eğirdir Belediyesine devri, ve bu devirle Eğirdir Havacılık Spor Kulübünce, bölgede Türkiye çapında federasyonca düzenlenecek yamaç paraşütü yarışmaları ve her türlü festival etkinliğinde aktif turizme katkı yapabilecek ; hava oyunlarının gerçekleştirilmesi konusunda Türkiye genelinde bir organizasyonlara imza atacağımız günlerin bu sezonda gerçekleşeceğine ait ümitlerimiz son derece güçlenmiştir. Bu amaca hizmet etmek için kulübümüzün sportif bir kulüp olduğu Eğirdir Havacılık Spor Kulübü olarak yeniden yapılanması sağlanmıştır. Yani kulüp ismimizi Eğirdir olarak değişmemizin sebebi de, her şeyin Eğirdir’e ait olması gerektiğine inandığımız içindir. En başta söylediğimiz yılda en az 20 bin sonrası beş yılda 40 bine yakın yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirecek bir proje hayata geçecek inşallah. Bu çalışma bölgedeki turizmi çeşitlendirmek ve yılın bütün aylarına yayılmasını sağlamak için önemli bir sportif - turizm amaçlı bir projedir. Başkan Namık Kemal Aydın; ayrıca ‘Eğirdir belediyemizin konuyu çok daha geniş alana taşımasıyla Offroad kamp alanları ve seyirlik Eğirdir gölünü tam gözlemleyen seyir terasları , dağ bisiklet parkurları , traking parkurları yapılması da proje kapsamına alınmıştır. Eğirdir Belediye Başkanlığına ve İl Kültür Turizm Müdürlüğüne , Orman Bölge Müdürlüğüne ve Telekom Müdürlüğüne çok teşekkürler ediyoruz. Her Şey Eğirdir İçin’ diyoruz.’ İfadelerini kullandı.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK projenin hayata geçmesinden dolayı başta Isparta Milletvekillerimiz, Isparta Valimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğümüz, Türk Telekom A.Ş. ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum, ifadelerini kullandı.