24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLÇEMİZDE KUTLANDI

*24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLÇEMİZDE KUTLANDI

*BAŞKAN VELİ GÖK; ‘GELECEK NESİLLERE BU ÜLKEYİ SİZ TAŞIYACAKSINIZ’.

24 Kasım Öğretmenler günü ilçemizde sabah saat 09.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Daha sonra MAREM Konferans Salonunda saat 10.30’da gerçekleşen programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik’in eşi Ayşe Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, protokol üyeleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı programda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ‘Öğretmenler Günü’ mesajı okundu, yıl içinde emekli olan öğretmenlere plaket takdimi, Oratoryo, ‘Şehit Öğretmenlerin Anılması, ‘Şehit Öğretmenlerin anılması, şiirler, video gösterimi, Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu Öğretmenlerinin müzik dinletisi ile program sona erdi.

Ayrıca programda ilçemizde müdür ve öğretmen olarak görev yapan ve vefat eden Ali Rıza Akbay ve Asiye Demiralay unutulmadı.

Öğretmenler arası anı yazma yarışmasında dereceye giren Ceyda Türkkaş, Ufuk Kalkan ve Hasan Tiryakioğlu’na protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.

Günün alam ve önemini belirten konuşmayı meslek hayatından kesitler sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu yaptı.

Programda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök; ‘Sayın savcım, değerli hocalarımız, öğretmenlerimiz, değerli protokol. Sadece bugünkü programı izlerken dahi bilginin değerini ne anlama geldiğini biraz daha içselleştirelim, bazen bizim toplumumuz bilgiyle, aklı karıştırırız. Herhangi bir toplantı, sempozyum, seminere davet edildiğimizde orada bilgi verileceği yerine akıl vereceğini ön plana çıkararak, çok da katılım sağlamayız belki. Ama bizim bir yaklaşımımız ve tavrımız da gelecek nesillere de aynen öyle devam ediyor. Evet refah içinde bir toplum istiyorsak hayat kalitesi yüksek eğitimli, bilgili, becerikli toplum istiyorsak şehitlerimiz olmasın diyorsak, bilgi her alanda güç. Güçlü olmak istiyorsak mutlaka daha çok öğrenmemiz lazım her alanda. Dolayısıyla bütün bu bilgileri de biz zaman zaman ailemizde, sokakta, toplumda ama özellikle eğitim yollarında görüyoruz. Dolayısıyla öğretmenlerimizin gerçekten bu anlamdaki vermiş oldukları hizmet çok değerli ve kutsal. Ama şunu da unutmamak lazım ki gerçekten özel insanlar. Şu anda ben fakülteyi bitirdim öğretmen olmak öğretmek istiyorum diye, bizim giydiğimiz gömleği giymek isteyen milyonlar var. Milyonların içinde bize bu görevler nasip olmuş. Bu görevleri yürütüyoruz, dolayısıyla hem toplumu, eğitim kurumlarına, eğitim camiasına, öğretmenlerimize bakışıyla, yaklaşımı, özlük hakları açısından çok önemli. Ama öğretmenlerim sizler bu büyülü gömleği değerle taşımaları gerçekten çok önemli. Ben tekrar Öğretmenler Günü'nüzü kutluyorum. Gerçekten bu sadece mikrofonlarda bir söylem olarak değil gelecek nesillere bu ülkeyi siz taşıyacaksınız. Sizin verdiğiniz bilgilerle gençliğimizi emanet edeceğiz. Her birinize sağlık, sıhhat diliyorum, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz ve eğitim camiamıza Allah'tan baş sağlığı diliyorum. Teşekkür ediyorum. Program içinde ayrıca teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.