“Çök-Kapan-Tutun” Tatbikatı Gerçekleştirildi

1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde tüm Türkiye’de aynı anda Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapıldı. Eğirdir’de Eğirdir Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen tatbikata Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Kızılay Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük, İtfaiye yetkilileri, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
İçişleri Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen tatbikat kapsamında saatler 18:57’yi gösterdiğinde ülke genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörlerinden "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök kapan tutun tatbikatı yapılmaktadır" ifadesi kullanılarak tatbikat başladı. Bu esnada cep telefonlarına da “Hayati Uyarı Bildirimi” başlığıyla “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapıldığı mesajları gönderildi.
Bildirimlerle birlikte Sosyal Tesiste oturan Kaymakam Çelik ve beraberindekiler ile o esnada evinde, işyerinde kafelerde ve kamu lojmanlarında bulunan vatandaşlar, “Çök-Kapan-Tutun” hareketini uyguladı. Yaklaşık bir dakika süren tatbikatın ardından İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu tarafından dua yapılmıştır.