EĞİRDİR’DE ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

EĞİRDİR’DE ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünü 84. Yıl dönümü dolayısıyla Eğirdir’de anma programı düzenlendi. Eğirdir Kale Meydanındaki çelenk sunma törenine Kaymakam Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Emre Tayanç, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Cumhuriyet Savcı ve Hakimler, İlçe Protokolü, Yüksek rütbeli askerler, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirilirken, sirenler çaldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla tören sona erdi.

Daha sonra Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı Okulu tarafından hazırlanan anma programı MAREM konferans salonunda gerçekleşti.

Şiirler, sinevizyon gösterileri, müzik dinletisi ve hazırlanan programla Atatürk’ü özlemle, minnetle, saygıyla hep birlikte andık. Program sonunda Atatürk konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Salon programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu Müdürü Ercan Öçal; ‘Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan eşsiz devlet adamı, büyük komutan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, aramızdan ayrılışının 84. Yılında, O’nu artarak devam eden büyük bir özlem, sevgi ve saygıyla anmak üzere toplanmış bulunmaktayız.

“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” diyen Mustafa Kemal Atatürk, bugün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan toprağına kavuşmuştur. Lakin O’nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve devrimleri, idealleri ve düşünceleriyle yaşamakta ve yaşamaya da devam edecektir. Kahraman Türk halkı ile birlikte kurduğu gelecek yıl 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyet ile birlikte elde ettiği bağımsızlık, O’nun bu vatana en büyük hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde ve dimağlarda yaşamaya devam edecektir.

Mensubu olduğu Büyük Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven ve kısacık yaşamı içine yüzyılları sığdıran Mustafa Kemal, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini halkına adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.

Sevgili misafirler; Atatürk’ü sevmek demek O’nun izinde yılmadan yürümek demektir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığı her dönemde genç nesillere önem vermiştir. Hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen genç nesiller inşa etmeyi arzulamıştır. Bu noktada sizlere düşen görev; O’nun hedeflediği gelişmiş, çağdaş ve güçlü Türkiye için, kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak, çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven birer birey olmaktır. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin aynı inançta olduğuna inanıyorum.Bu inançta olmayarak devlete ve değerlerine sahip çıkmayanlar bu ay yıldızlı bayrağın gölgesinde yaşamayı da hak edemeyeceklerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hep Türk milletine güvendi ve inandı. Tarihte büyük devletler kuran, tarihe yön veren, tarihi okumaktan çok yazmayı seven, yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Yüce Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inandı. Bunun için çabaladı. Kurtuluş Savaşı'nın ardından söylediği "En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir."sözü bunu kanıtlamaktadır.

Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüsüne, çocuğuna, gencine, öğretmenine, sanatçısına, sporcusuna, kadınına, askerine ve yaşlısına... Kısacası toplumun tüm kesimine değer vermiş ve destek olmuştur. O, tam anlamıyla bir halk adamıydı; çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır. Onun "Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır."sözü de bunu kanıtlar.

Bugün, bizlere düşen görev, Atatürk’ün yolundan, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Onun hayalleri ile yaşamalı, ülkülerini yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz ruhun şad olsun.’ dedi.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.