ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ, DUADA BULUŞUYORUZ’ GECESİNDE ELLER SEMAYA YÜKSELDİ.

BAŞKAN VELİ GÖK; ‘BURADA BİR ARADA OLMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ.’

‘FARKLI YÖNLERİMİZ OLABİLİR, ÜLKEMİZİN VARLIĞI VE BİRLİĞİ İÇİN BİRLEŞMEMİZ LAZIM.’ DEDİ.
Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir İlçe Müftülüğü organizesi ile ‘ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ, DUADA BULUŞUYORUZ.’ Programı dün akşam saat 21.00’de Eğirdir Yeni Mahalle meydanında gerçekleşti.
Programa Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Isparta İl Müftü Vekili Seyit Böğet, Eğirdir İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu, Muharip Gaziler Derneği Eğirdir İlçe Başkanı Gazi Hüseyin Koçaslan, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okumasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti Sorkuncak köyü yeni camii İmam Hatibi Cebrail Şengüler tarafından gerçekleştirildi.
İl Müftü vekili Seyit Böğet; ‘Belediyemiz ve ilçe müftülüğümüzce hazırlanmış olan bu programdan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Muharrem ayı önemli bir aydır. Hz. Adem babamızın tövbesinin kabul edildiği aydır. Hz. Nuh’un gemisinin selamete erdiği aydır bu ay. Hz. Musa’nın kızıl denizden geçip firavunun zulmünden kurtulduğu aydır. Aile yuvasını korumaya gayret edilmeli. Vatan topraklarımızı bizlere emanet eden şehitlerimize rabbim rahmet eylesin onların emanetini koruyarak evlatlarımıza emanet edebilmeyi nasip etsin.’ diyerek konuşmalarını sürdürdü.
Kur’an-ı Kerim, Sela, İlahiler ve semazen gösterileri katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle dinlendi. Semazen gösterileri ise büyük alkış aldı.
Program sonunda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK özetle; ‘Şehitlerimizi şükranla, minnetle anıyoruz gazilerimize acil şifalar diliyoruz yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Hocamızın da bahsettiği gibi son günlerde birlik ve beraberliğin önemini daha iyi anlıyoruz. Farklı yönlerimiz olabilir ülkemizin varlığı ve birliği için birleşmemiz lazım. Devletin temelini aile oluşturur son zamanlarda artan boşanmaların azalması için gayret göstermeliyiz. Hayat kalitemizi yükselterek huzurlu ve mutlu aile ortamları sağlamalıyız. Ben bu gecenin hazırlanmasında emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.’ dedi.
Program sonunda katılımcılara hediye takdiminin ardından Eğirdir Belediyesi tarafından misafirlere helva ikramında bulunuldu.