RESSAM MAHİR ÖZTÜRK RESİM SERGİSİNİ EĞİRDİR’DE AÇTI.

KAYMAKAM ÇELİK VE BAŞKAN GÖK SERGİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Emekli Veteriner Hekim Mahir Öztürk’ün ‘Teke Yöresi Esintisi Yağlı Boya Resim Sergisi’ bugün saat 14.00’de Eğirdir Dündarbey Medresesinde açıldı. Doğa, manzara ve gökyüzü resimlerinden oluşan toplam 47 eserin bulunduğu sergi sanat severlere sunuldu. Sergi 7 Ağustos 2022 tarihine kadar açık olacak.
Sergi açılışına Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Eski Belediye Başkanı Tacittin Gençay, Eğirdir İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Belediye Başkanı Veli GÖK’e katılımlarından dolayı teşekkür eden ressam Mahir Öztürk; ‘Bugün çok mutluyum, Kaymakam ve Başkanımızın sergimizin açılışına katılmalarından ötürü çok gururluyum, çok teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.
Eğirdir’de ilk resim sergisini açan Mahir Öztürk resimlerinde Batı Toros eteklerini ve yöremizin doğal güzelliklerini sergiledi. Doğal güzelliklerimizi tüm dünyaya tanıtılmasının öneminden bahsetti. Selçuklu mimarisine ait medrese içerisinde sergisini sunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Toplamda 47 adet eserin bulunduğu sergi sanat severleri bekliyor.
Sergi alanına konulan anı defterine düşüncelerini yazan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik; ‘Mahir Bey’in Eğirdir İlçemizde düzenlenen resim sergisine katıldım. Kendisinin ‘Teke Yöresi’ temalı resim çalışmalarını büyük bir beğeni ile gezdim. Başarılar Diliyorum.’ İfadelerini kullandı.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ise ; ‘Resim sanatının geliştirilmesi resim sanatı ile bölgemiz tanıtımına katkılarınızdan dolayı teşekkür eder sağlık ve başarılar dilerim.’ ifadelerinde bulundu.
TEKE YÖRESİ ESİNTİSİ YAĞLI BOYA RESİM SERGİSİ
RESSAM MAHİR ÖZTÜRK ÖZGEÇMİŞİ
Özgeçmişim, 1950 Yılında Isparta / Sütçüler' de doğmuşum.
Babamın kamu görevi sebebiyle Kayseri'de ilkokula başladıktan sonra orta öğrenimimi
Burdur' da yaptıktan sonra 1970-1975 döneminde Ankara Veteriner Fakültesinde
Yüksek öğretimimi tamamlayarak 1976' da Hayvancılığı Geliştirme Genel Müdürlüğüne bağlı
olarak Kars / Göle' de Proje Grup Şefi unvanıyla memuriyet hayatıma başladım.
Askerlik görevimi 1977-1978' de Kırklareli'de 33. Piyade Tümeni I. Hudut Tabur’unda
yaptım. Vatan görevinin ardından sırasıyla Adıyaman / Kahta, Sivas / Yıldızeli - Gürün, Afyon / Dazkırı
ilçelerin de veteriner hekim olarak görev yaptıktan sonra Burdur merkeze tayin oldum.
1993' de "Burdur-Isparta Bölge Veteriner Hekimler Odası’nın kuruluşuna öncülük ettim. Kısa
bir süre kurucu başkanlığını yürüttüm.
1998' da emekli olmazdan önce "Gündem 21 koordinasyon Kurulu Başkanlığına
getirildim. Bu arada Burdur "Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği'nin kuruluşuna destek olmakla
görevlendirildim. Emekliliğimle birlikte 21. Dönem Burdur Milletvekiline filen danışmanlık yaptım. Aynı yıl Papalık tarafından '"Milenyum Çağ" olarak ilan edilen dönemi incelerken başlayan Ermeni
tarihi ve siyasallaştıran olaylarla ilgili araştırmalarım 20 yıl sürdü. Ermenilerle Türklerin Tarih
süreçlerin de kesişme noktalarını ele alan, 15.000 sayfayı bulan, yaklaşık 9 000 kaynaktan
yararlandığım çalışmalarımı 16 cildi bulan kitap haline getirdim. Ancak halen 8 cildinin
Atatürk Kütüphanesi vitrinini süslemesi dışında basım aşamasına geçirme imkânına
ulaşamadım. 2014' de ilk kişisel sergim "Eski-Yeni Burdur resimleri Yağlı Boya Resim Sergisi'ni açtım.
Serginin ilgi görmesi, güzel sanatla ilgilenen kişilerin de bir araya gelip sanatsal faaliyetlerin
artırılması ve organize edilmesine yönelik çalışmayı başlattı. Üniversiteden Resim
Bölümü öğretim görevlileri, resim öğretmenleri, bir hobi olarak resim yapanlar, güzel sanatlara ilgi
gösterenleri bir araya getiren "Plastik Sanat Gönüllüleri Derneği’nin Kurucu Başkanlığı ile bir
dönem başkanlığını yürüttüm. Böylece kişisel ve karma sergiler açılmasının kolaylaşmasıyla
ilde görece sanatsal hareketlilik başladı. Ani yıl yapılan yerel seçimlerin ardından Burdur Kent Konseyi Başkanlığı’na aday gösterildim ve seçildim. 2016' da Antalya "Aydin "Kanza Sergi Salonu’nda açtığım "Teke Yöresi Esintisi" isimli kişisel sergim ilgi çekti.
2020'nin 21 Mart’ında ise Isparta Tuhafiyeciler Sitesinde "Doğa Sevgisi"' isimli yağlıboya
sergimle ilgili olarak davetiyelerini bile dağıtmışken Corona Pandemisi nedeniyle gelen
kısıtlamalar sebebiyle sergi açılışını ileri bir tarihe ertelemek zorunda kalmıştım.
Ancak Pandeminin etkisini yitirmesiyle Hıdırellez şenlikleri kapsamında Isparta
Belediyesi'nin desteğiyle yeni yapılan Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergimi açma
onuruna eriştim. §imdi de Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Bey'in referansı,
Egirdir Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısının büyük desteğiyle Göller Bölgesinin incisi