SAKİN ŞEHİR EN HAREKETLİ GÜNLERİNİ YAŞIYOR!

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası Eğirdir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Eğirdir’de gerçekleşen programa Kaymakam Adem ÇELİK, Belediye Başkanı Veli Gök, Emniyet Müdürü Ayhan Zarif, Daire Müdürleri, çok sayıda davetli katıldı.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi organizasyonunda bu yıl ilk kez gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Engelsiz yürüyüş Etkinliği, Bisiklet sürme etkinlikleri, Yelken gösterisi, Down sendromlu çocuklar ile sıfır atık dolgu bebek yapımı, Eğirdir huzurevi sakinleri ile aktif yaşam etkinliği kapsamında yürüyüş ve güneş enerjili tekne gezileri yapıldı. Tüm okul öğrencilerimizin katılımı  ile Yeşilada'ya bisiklet turu düzenlenirken down sendromlu çocuklar sıfır atık dolgu bebek yapımı etkinliği öncesinde Can Ada da piknik yaptı, tekne ile göl turuna çıktı.

Kaymakam Adem Çelik Avrupa Hareketlilik Haftasına dair konuşmasında şunları söyledi.

"Sevgili başkanım, çok kıymetli mesai arkadaşlarım, Isparta’dan Eğirdir’imize gelip bugün bizlerle olan çok kıymetli misafirlerimiz, çok kıymetli sporcularımız, öğrencilerimiz. Avrupa Hareketlilik Haftasını hep birlikte icra edeceğiz. Artık biliyorsunuz hareketli bir yaşam günümüzde maalesef unutulan bir kavram. Artık her birimiz en ufak mesafelere bile araçlarla gider olduk., bir dükkandan diğerine geçecek olduğumuzda araç kullanır hale geldik, ve böylece de toplumsal olarak bir çok hastalıklarla mücadele eder durumda kaldık, obeziteyle mücadele ediyoruz, tansiyonla, şekerle mücadele ediyoruz, işte bütün bunların hepsinin temelinde hareketsiz bir yaşam yatıyor. Esasında her birimiz hangi yaşta olursak olalım, kendi yaşımıza uygun hareketli sporlar yapmamız gerekir. Yaşlılarımızın belli saatlerde, belli dakikalarda mutlaka yürümeleri gerektiğini uzmanlarımız söylüyorlar. Yine çocuklarımızın hakeza  bizlerin öyle. Bugün bu etkinlikte aslında birazda bunu hatırlayacağız. Hareketli bir yaşamın sağlıklı bir geleceğin temeli olduğunu hatırlayacağız.  Ben böylesi güzel bir organizasyonu hazırlayan Belediye Başkanlığımıza, çok değerli paydaşlarımıza ve diğer kurumlarımıza ve bugün bizlerle beraber olan down sendromlu çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." İfadelerini kulandı. Kaymakam Çelik'in konuşmasının ardından Yelken gösterisinin ve Ortaokul öğrencilerinin bisikletle Ada turu için başlama düdüğünü Başkan Veli GÖK çaldı. Engelsiz yürüyüş etkinliği ise engellerle gerçekleşti. Bazı noktalarda kaldırım yükseklikleri, engelli rampalarının eksikliği yaya ulaşımında zorluklara neden olurken esnafların kaldırım üzerindeki işgalleri, engelli rampaları önlerine park eden araçlar yaya ulaşımındaki büyük engellerdi. Bu konuda farkındalık yaratmak için kent merkezindeki kaldırımlarda yapılan yürüyüşlere, Eğirdir Huzurevi sakinleri, Down sendromlu çocuklar, belediye personeli ve vatandaşlar katılım gösterdi.