EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK’ÜN 0-16 MAYIS ‘ENGELLİLER HAFTASI’ MESAJI

EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK’ÜN

0-16 MAYIS ‘ENGELLİLER HAFTASI’ MESAJI

Kıymetli hemşehrilerim; Bildiğiniz gibi 10-16 Mayıs tarihleri arası; engelli bireylerimizin yaşadığı sorunların tartışılması, onların içinde bulunduğu duruma ilişkin farkındalık yaratılması gibi amaçlarla Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, doğuştan sahip olabileceğimiz gibi yaşantımızın herhangi bir döneminde de karşılaşabileceğimiz bir durumdur. Engelli bir birey olmanın elbette türlü zorlukları bulunabilir ancak en büyük sorun, onların önündeki engelleri kaldırmamak, onlara engel olmaktır. Bu durumda bizlerin kuracağı empati; tüm engelli kardeşlerimizle bütünleşmemizi sağlayacak, karşılıklı sevgiyi ve bağı kuvvetlendirecek, toplumu güçlendirecektir.

Engellilerimizin yaşadığı sorunları paylaşmak, destek olmak, omuz vermek insan olmanın da sorumluluklarından biri olarak görülmeli kanaatindeyim.

Toplumda dışlanmalarına müsaade edilmemeli aksine, sosyal hayatın içinde mümkün olduğunca çok yer almalarına fırsat tanınmalıdır. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin yaşadığı sorunların çözümü ve bu konuya ilişkin farkındalığın artırılması için toplumun tüm dinamikleri de birlikte hareket etmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yalnızca bir gün veya bir hafta değil her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hayattaki azim ve sabırlarıyla hepimizin örnek alması gereken başta Eğirdir İlçemizdeki olmak üzere tüm engelli bireylerimize ve onların fedakâr ailelerine sonsuz selam ve saygılarımı sunuyor; sağlıklı, güzel günler diliyorum.

Veli GÖK