EĞİRDİR BELEDİYE MECLİSİ YİNE HALKININ YANINDA OLDU.

EĞİRDİR BELEDİYE MECLİSİ YİNE HALKININ YANINDA OLDU.

MECLİS ÖNEMLİ KARARLAR ALARAK 2021’E BAŞLADI.

Eğirdir Belediye Meclisi 2021 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantıları 4 Birleşim Olarak Belediye Başkanı Veli GÖK Başkanlığında toplandı. Eğirdir Belediye Meclisi yine halkının yanında olarak kararlar aldı.

*2021 YILINDA SU TARİFESİNDE ZAM YOK. ELEKTRİK VE MALİYETLERİN ARTMASINA RAĞMEN RESMİ KURUMLAR, TİCARETHANELER, MESKENLER DAHİL HİÇBİR ZAM UYGULANMADI.

*BELEDİYEMİZE KİRA ÖDEYEN ECRİMİSİL, İŞGALİYE, AYLIK VE YILLIK ÖDEYEN KİRACILARIMIZA TUİK TARAFINDAN AÇIKLANAN BİR ÖNCEKİ YILIN TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİNİN 12 AYLIK ORTALAMASI ÜZERİNDEN ARTIŞ YAPILMASINA KARAR VERİLDİ.

*TÜM BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNİN VERDİĞİ ÖNERGE İLE İLÇE TURİZMİMİZ İÇİN MENDERES MAHALLESİNDE KERVANSARAY MAHALLESİNDE 22.000 M2 ALANDA TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLMESİ KAPSAMINDA KAMP VE KARAVAN ALANI PLANLANMASI, ALTINKUM PLAJININ İLÇE TURİZMİNDE İŞLEVSEL VE ESTETİK AÇIDAN GÜNÜMÜZ İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN PLANLANMASI. BAĞLAR MAHALLESİNDE HAL DÜKKANLARININ ARTIRILMASI KONUSU OYBİRLİĞİ İLE BELEDİYE MECLİSİNDEN GEÇTİ.

*TÜRKİYE’NİN EN ESKİ TREN GARLARINDAN BİRİ OLAN VE GÜNÜMÜZDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS OLARAK VARLIĞINI SÜRDÜREN İSTASYON MAHALLESİNDE VARLIĞINI SÜRDÜREN GARIN, TARİHİ DOKUSU KORUNARAK PEYZAJ TASARIM PROJESİ İLE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİLEREK İLÇE TURİZMİNE KAZANDIRILMASINA KARAR VERİLDİ.

*2021 YILINDA EĞİRDİR İLÇESİNE BAĞLI 24 KÖYÜN EVSEL KATI ATIK VE TOPLAMA VE NAKİL İŞLEMLERİNİN YAPILMASI İÇİN ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ İLE PROTOKOL YAPILMASI İÇİN BAŞKAN VELİ GÖK’E YETKİ VERİLDİ.

*BELEDİYE 2020 YILI GELİR VE GİDERLERİ VE BUNLARA İLİŞKİN HESAP KAYITLARININ VE İŞLEMLERİNİN DENETİMİ İÇİN GİZLİ OYLAMA İLE 3 MECLİS ÜYESİ ARASINDA SEÇİM YAPILARAK MEHMET YAŞAR, BÜŞRA TATLIDİL, BİLAL GÜRSEL SEÇİLDİ.

*BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİMİZİN VERDİĞİ ÖNERGE İLE İLÇEMİZDEKİ İLK – ORTA VE YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİLERİ VEYA KURUMLARIN YAPACAĞI PROJELER, EĞİTİM VE ÖĞRETİM FAALİYETLERİ, FİZİKİ İHTİYAÇLARI, MAL VE MALZEME ALIM İHTİYAÇLARI, EĞİTİM KURUMLARI İLE BELEDİYEMİZ ARASINDA YAPILACAK ORTAKLAŞA PROJELER İÇİN 150.000 TL. NAKDİ DESTEK SAĞLANMASI İÇİN ÖDENEK TAHSİS EDİLDİ.

*İLÇEMİZ MUHTELİF MAHALLELERİNDE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEPLERİ GÖRÜŞELEREK KARARA BAĞLANDI, İLGİLİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ.

*İLÇEMİZ ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI OTOBÜS VE TİCARİ TAKSİLERE AİT HAT DEVİR İŞLEMLERİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ.

*BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNİN ÖNERGELERİ İLE İLÇEMİZ CAMİ MAHALLESİ KURUÇEŞME SOKAK VE KALE SOKAK İLE BUNLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN ARA SOKAKLARDA VE KALE MEYDANINA SOKAK VE MEYDAN DÜZENLEMESİ YAPILARAK KENT MERKEZİNİN OLUŞTURULMASI, EKONOMİYE KATKI SAĞLAMASI TARİHİ DOKUNUN DEVAM ETTİRİLMESİ İLE ÇALIŞMA ALANININ BİR ÇOK İŞLEVE SAHİP OLMASI DÜŞÜNÜLDÜĞÜ PLANIN HAYATA GEÇMESİ İÇİN KARAR VERİLDİ.

Gündemdeki diğer maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Şubat Ayı Meclis Toplantısının 1 Şubat’ta saat 18.00’de toplanmasına karar verildi.

Alınan Kararlar İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun.

(EĞİRDİR BELEDİYESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÜROSU)