BELEDİYEMİZDEN ‘ÖNCE YAYA UYGULAMASI’ FARKINDALIK YARATIYOR.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü ‘sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır’ maddesinde yapılan değişiklik ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU tarafından imzalanan ‘Önce Yaya Uygulaması’ konulu genelge doğrultusunda; yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretleriyle uyarılarak bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara durarak geçiş hakkı vermelerinin sağlanması, trafikte yaya önceliği farkındalığının oluşturulabilmesi için Eğirdir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce çalışmalar devam etmektedir.

Bu çerçevede İlçemizde bulunan billboard ve taklara sürücülerimize uyarıcı afiş ve pankartlar hazırlanarak asılmıştır. Bu kapsamda gerekli faaliyet ve çalışmalar sürecektir.
(EĞİRDİR BELEDİYESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÜROSU)