EĞİRDİR KÖY MUHTARLARI SIFIR ATIK PROJESİN’de ‘BİZDE VARIZ’ dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  ERDOĞAN’ın kıymetli Eşi Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendinin öncüsü olduğu ‘Sıfır Atık Projesi’ni Eğirdir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla uygulamaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi Üyelerimiz Sezgin ÖZDOĞANCI, Süleyman SARPDAĞ, Eyüp DOĞAN ve  Köy Muhtarlarımız  ile birlikte bir toplantı düzenleyen Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK, Eğirdir köy muhtarlarımızın  sıfır atık projesine dahil olmak için talepleri değerlendirildi. Eğirdir  köylerimizin katı atıkları İl Özel İdaresi ve Eğirdir Belediyesi arasında yapılan protokolle Eğirdir Belediyesi tarafından katı atık deponi alanına taşınmakta, Eğirdir Belediyesi İlçe Merkezinde, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM, TBMM Başkan Vekili, Isparta Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ, Milletvekilimiz Sayın Recep ÖZEL ve Milletvekilimiz Sayın  Mehmet Uğur GÖKGÖZ’ün destekleri ile 2019 yılında ‘Sıfır Atık Projesi’ni uygulamaya başlamıştı. Köy muhtarlarımızın   talebi üzerine Isparta İl Özel İdaresi, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi işbirliği ile Eğirdir İlçesi köylerinde de ‘SIFIR ATIK PROJESİ’ uygulanmasına başlanılması için Belediye Başkanlığımızda ASL Geri Dönüşüm Firması Temsilcisi Kemal SELÇUK ile köy muhtarlarımızın da katılımı ile ilk değerlendirme toplantısı yapıldı. Bundan böyle köylerimizde de katı atıklarda,  kağıt,  plastik ve  cam atıkların ayrı toplanması için start verilecek. Katı atıkların ayrı toplanması için gerekli atık toplama materyallerin teminine başlanacak.

Eğirdir Merkezde olduğu gibi tüm köylerde de uygulanmaya başlanacak olan ‘SIFIR ATIK PROJESİ’ nedeniyle köy muhtarları memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Katı atıkların ayrı toplanması için halkın bilinçlendirilmesi, eğitim çalışmalarının yapılması, seminerlerin düzenlenmesi, çeşitli teşvik ödüllerinin uygulamaya konulması gibi aktif çalışmaların yapılması planlanıyor. Önümüzdeki günlerde Eğirdir Köylerimizde de ‘SIFIR ATIK PROJESİ’nin uygulanmasına başlanacak.

(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)