BELEDİYE BAŞKANIMIZ VELİ GÖK GAZİLERİMİZİ ZİYARET ETTİ

BELEDİYE BAŞKANIMIZ VELİ GÖK

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI HÜSEYİN KOÇASLAN VE

GAZİ MÜRSEL DALDAL’I ZİYARET ETTİ.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Eğirdir’de gerçekleşecek program belli oldu. Bu kapsamda dün başlayan program çerçevesinde  Belediye Başkanımız Veli GÖK Eğirdir Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin KOÇASLAN’ı Gaziler Derneğinde ziyaret ederek hediye takdiminde bulundu. Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin KOÇASLAN ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Belediye Başkanımız Veli GÖK daha sonra Yeşilada Mahallesinde Gazi Mürsel DALDAL’ı evinde ziyaret ederek hediye takdiminde bulundu. Gazi Mürsel DALDAL vatani görevini yaptığı ve Gazi olduğu döneme ait anılarını Başkan Veli GÖK’le paylaşarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Belediye Başkanımız Veli GÖK  "Tarih boyunca hiç bir ülkenin egemenliği altında yaşamayı ve teslimiyeti asla kabul etmeyen Büyük Türk Milleti, bağımsızlık aşkı ile canı ve kanı pahasına ülkesini korumuş ve kollamıştır. Bu şuurla asırlardır tarih sahnesinde şehit ve gaziler veren Türk Milleti, dün olduğu gibi bugünde aynı şuurla başta terörle mücadelede ve son olarak ta 15 Temmuz gecesi bağımsızlığı, demokrasisi, cumhuriyeti ve vatanının bölünmez bütünlüğü için göğsünü tanklara, mermilere siper etmiş, şehit ve gaziler vererek devletine ve bayrağına sahip çıkmıştır.

Bu yüzden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bu milletin temel varlık gücüdür. Onlar bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve milli birlik ve beraberliğimiz ile Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin asil sembolleridir. Onların fedakarlığı ve kahramanlığı hiçbir zaman da hafızalarımızdan silinmeyecektir. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale'den Kurtuluş Savaşına, Kore'den, Kıbrıs'a, Güneydoğu'dan 15 Temmuz Gecesine ülkemizde ve bölgemizde teröre karşı verilen mücadelelerde milletimizin ve devletimizin bekası için gözünü kırpmadan çarpışan şehitlerimize sonsuz rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum, bu anlamda yarın dördüncü yılında gerçekleştireceğimiz ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Programına tüm halkımızı davet ediyorum.’ Dedi.