BAŞKANIMIZ İŞLETMECİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ VELİ GÖK OTEL,

PANSİYON VE KONAKLAMA YAPILAN

İŞLETMECİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI.

Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK ve beraberinde Eğitim, Kültür, Sosyal Hizmetler Komisyon Başkanı, Belediye Meclisi Üyemiz Mehmet Eray USLU,  İlçemizde faaliyetlerini sürdüren Otel, Pansiyon ve Konaklama yapılan tesislerin işletmecileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uyan ve bundan sonrada uyacaklarını beyan eden  işletmelerimiz İlçe Turizmimiz  ve Ekonomimiz  nasıl canlanabilir  konularını istişare ettiler.

Ülkenin, Akdeniz Bölgesinin ve  alternatif turizmin en önemli merkezlerinden birisi olan Isparta’nın misafir odası Eğirdir’de konaklamalı tesislerimizin işletmecileri Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK’le  bir araya geldi.  Koronavirüs salgını öncesinde 2020 sezonunun iyi başladığını ve özellikle Elektrikli Teknenin ilgi çektiğini  dile getiren Belediye Başkanımız Veli GÖK; ‘Pandeminin en çok turizm sektörünü etkilediğini belirtti.  Sorunları çözmek adına İlçemizde faaliyetlerini sürdüren ve koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uyan işletmecilerimizin bundan sonrada alınacak kararlara fazlasıyla uymaları konularında mutabakata varıldı. Sorunlar ve beklentiler üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanımız Veli GÖK, bu süreçte işletmecilerimizle birlikte neler yapabiliriz, ilçe turizmini ve ekonomimizi nasıl daha ileriye götürüp  canlandırabiliriz konularında fikir alış verişinde bulundular. Başkan GÖK, işletmelerimizin  sorunlarının yer aldığı bir rapor hazırladıklarını ve bu zor süreçte  belediye olarak üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Başkan GÖK,  Koronavirüs Covid 19 salgını nedeniyle açıkçası bu seneden her ne kadarda fazlasıyla  ümitli olmamakla beraber,  konaklama,  plaj, kamp, doğa  ve tekne turizmi açısından önemli bir konumda olduğumuzu sözlerine ekleyerek, tekne turizminin salgın nedeniyle ön plana çıktığını düşünüyorum, dedi.