Koronavirüs (Covid-19) Salgın Tedbirleri Denetimi Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaymakamımız Sayın Adem ÇELİK Başkanlığında Koronavirüs (Covid-19) Salgın Tedbirleri Denetimi Toplantısı Gerçekleştirildi

Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla artıran Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riskleri yönetebilmek adına Kaymakamımız Sayın Adem ÇELİK başkanlığında “Koronavirüs (Covid-19) Salgın Tedbirleri Denetimi Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya Kaymakamımız Adem ÇELİK’in yanı sıra Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Can Sercan ALTAY, İlçe Emniyet Müdürü V. Ömer GÜRLEK ve daire müdürleri katıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen oturumda, gelinen aşamada, salgınla mücadelede halkımızın desteği ile büyük yol kat edilmesi sonucunda; Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda kontrollü normalleşme süreci görüşüldü.

Toplantıda Kaymakamımız Adem ÇELİK, berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, ticari taksiler, Pazar yerleri, sosyete pazarları, şehiriçi ve şehirlerarası toplu ulaşım, camiler/açık alanlar, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, park/piknik alanları vb. yerler, dernek lokalleri, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerinde uyulması gereken kuralların ve alınması gereken önlemlerin kontrollü normalleşme süreci kapsamında eş zamanlı kontroller ile denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.