HALKIMIZ BELEDİYE EKİPLERİMİZİ ALKIŞLADI

Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK’ün talimatları ile yeni tip corona virüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yemleme çalışması Eğirdir Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından rutin yemleme çalışmalarının dışına çıkılarak planlı şekilde yapılmaya başlandı.
Önceki gün İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelge ile Coronavirüs salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediği belirtilmiş, sosyal izalasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek, içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle başta hayvan barınakları olmak üzere artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığı ifade edilmişti.
Bu kapsamda başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının bulunduğu noktalar Eğirdir Belediyesi ekiplerimizce dezenfekte edilip yemleme çalışması yapılıyor. Vatandaşlarımızın da bu konudaki hassasiyetlerinin artırılmasını sağlayan çalışmalar esnasında Belediye ekiplerinin çalışmalarını gören Eğirdir halkı balkonlara çıkarak alkışlarla destek verdikleri görüldü. Vatandaşlarımız Eğirdir Belediyesinin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)