23. YEKSAV Pişi Günü Yapıldı. Belediye Başkanımız Veli GÖK Pişi Gününe Katıld

YEKSAV (Eğirdir Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 23. cüsü gerçekleşen Pişi Günü dün saat 14.00'de Yeşilada'da gerçekleşti.

Pişi Gününe Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK'te kısa bir sürede olsa katıldı, Melikler Yaylasında gerçekleşen programa katılacak olması nedeni ile Başkan Veli GÖK Programdan erken ayrıldı.
Programa AK Parti Isparta Milletvekilimiz AK Parti YSK Temsilcisi, Adalet Komisyonu Üyesi Recep ÖZEL, Isparta Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcımız Erhan SAVRAN, Belediye Şirket Müdürümüz Ömer YILMAZ, AK Parti İl Genel Meclisi Üyelerimiz Sezgin ÖZDOĞANCI, Süleyman SARPDAĞ, Eyyup DOĞAN, AK Parti İlçe Başkanımız Mevlüt DOĞANAY ve çok sayıda davetli katıldı.

YEKSAV Başkanı Etem GÜLERYÜZ yaptığı konuşmada; "2007 yılından bu yana Temmuz ayının son cumartesi günü yapmakta olduğumuz “Pişi Günü”müze teşriflerinizden dolayı teşekkür ederiz. Programımız Yeşilada Camii’nde yapılan Hatim duası ve Mevlid-i Şerif ile başladı ve bu meydanda beraberliğimiz devam etmektedir.
Hemşehrilerimiz arasında beraberlik yardımlaşma, dayanışma ortamını geliştirerek 23 yıldır yolumuzu sürdürmekteyiz. Yardımlaşma toplumun temel bir ihtiyacıdır. Dinimiz yardımlaşmayı maddi ve manevi hayatımızı kapsayacak şekilde en geniş sınırları ile ele almış, Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde de bu konuya temas edilerek Müslümanlar yardımlaşmaya teşvik edilmiştir.
Vakfımız, yıllardır hemşehrilerimiz tarafından yapılan bağışlar sonucunda bugüne ulaşmıştır. YEKSAV olarak lisans ve yüksek lisans bursu vermekteyiz. Eğitim alanında vermiş olduğumuz desteğin sonucu olarak öğrencilerimizin başarıları yüzümüzü güldürmektedir. Burs alan gençlerimizin şimdi meslek sahibi olarak kazançlarından vakfımıza bağışta bulunma talepleri memnuniyet vericidir. Eğitim yardımlarımız dışında maddi sıkıntıda olan veya sağlık sorunu yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize de her yıl olduğu gibi bu yıl da destek olmaya devam etmekteyiz." dedi. Güleryüz, bugünkü programın giderlerini üstlenen sevgili hemşehrilerimize de teşekkür ederek "Gelecek sene Temmuz ayının son Cumartesi günü tekrar buluşmak temennisiyle sevgi ve selamlarımı sunarım.” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN ve AK Parti Isparta Milletvekili Recep ÖZEL'de Pişi Gününde birer konuşma yaparak emeği geçenleri kutladılar. Milletvekili ÖZEL; Eğirdir'e yapılan başta asfalt olmak üzere bir çok yatırımın Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK'ün gayretleriyle yapıldığını, bundan sonra Isparta'nın Turizmde Eğirdir'in lokomotif olarak rol oynayacağını belirtti.
Mehteran gösterileri, halk oyunları gösterileri pişi ve yemek ikramıyla program sona erdi.