ERASMUS ÖĞRENCİLERİNDEN BELEDİYE BAŞKANIMIZ VELİ GÖK’E ZİYARET

ERASMUS ÖĞRENCİLERİNDEN BELEDİYE

BAŞKANIMIZ VELİ GÖK’E ZİYARET
MEHTERAN KONSERİ VE TÜRK GECESİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Erasmus Plus Gençlik Değişimi projesi kapsamında 6 ayrı ülkeden ilçemize gelen Öğrenciler Altınkum plajında kamp kurarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ‘AKILLI İLAÇ’ kullanımı projesi kapsamında çeşitli faaliyetlerde bulunacaklar.

Bu Kapsamda Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK’ü ziyaret eden ekip Eğirdir Belediyesinin desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. 05 Temmuzda yapılacak olan ‘Türk Gecesi’ sayesinde Türk Kültürünü tanıyacak olan yabancı gençler, Mehter takımı eşliğinde kortej halinde limana yürüyecekler.

Proje hakkında bilgiler veren Proje koordinatörü Veli Ercan Çetintürk “Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Akıllı ilaç kullanımı projesi kapsamında Estonya, Polonya, Arnavutluk, Yunanistan, Macaristan, Türkiye’den 37 katılımcı Eğirdir’e gelerek çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadırlar. 29- Haziran 6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan proje sayesinde katılımcılar bilinçsiz ilaç kullanımını önlemek amacıyla çeşitli çalışmalarda bulunacaklar. Katılımcılar bilinçsiz ilaç, alkol, uyuşturucu kullanımının zararları hakkında broşürler, kısa filmler ve tiyatro gösterileri hazırlayacaklar. Proje kapsamında 5 Temmuz’da İlçe protokolünün katılımı ile yaptıkları çalışmaları sergileyerek, Eğirdir limanında kültürlerini tanıtacaklar. Doğa yaşamı ve sağlıklı yaşam için Altınkum Plajında çadırda kalan gençlerin ihtiyaçları Eğirdir Belediyesi tarafından sağlanıyor. Misafirlerimiz ise 06 Temmuz da ilçemizden ayrılacaklar” dedi.

05 Temmuz 2019 Cuma Günü Eğirdir Limanında gerçekleştirilecek olan Türk Gecesi ve Mehteran Konserine tüm halkımızın davetli olduğu bildirildi.