Eğirdir, Travel Türkiye Fuarı'nda tanıtılacak

Eğirdir, Travel Türkiye Fuarı'nda tanıtılacak

Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, partner il Nevşehir ve partner ülke Ukrayna ile 6 Aralık Perşembe günü kapılarını açacak.  Fuarda ilçemizi, Eğirdir Belediyesi ve Bizim Eğirdir Platformu temsil edecek.

Ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getiren ve açıldığı andan itibaren turizm rakamlarına etki etmeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi, 6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında kapılarını 12’nci kez açacak. Eğirdir Belediyesi'nin de stant açarak katılacağı fuarın teması ise dijital ortama taşınan turizm.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ ve TÜRSAB tarafından düzenlenecek olan fuar tüm dünyadan sektör temsilcilerini bir araya getirirken, konaklama tesislerine de sektörden profesyonellerle buluşma imkânı verecek.

Sektörün önemli temsilcileri ile katılımcıları, doğa güzelliğiyle ünlü birçok ülke ve ilin yer alacağı Fuar; 8 Aralık Cumartesi gününe kadar devam edecek. Eğirdir Altıngöl Otel, Lale Pansion ve Eskiciler Konağı Nis Otel'in Baka desteği ile katılacağı fuarda Eğirdir Belediyesi elma, elma tatlısı, elma reçeli, elma suyu, elma cipsi, tanıtım broşürü dağıtmasının yanı sıra ilçede yapılan turizm faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirecek. Eğirdir Belediyesi Hal Müdürü Eşref Çatal, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumluları Selçuk Tokgöz ve Emrah Çelik ile Kemal Oruç fuarda ilçemizin tanıtımına katkıda bulunacak.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Her türlü fırsatı değerlendirerek, ilçemizi daha çok tanıtmak için çalışıyoruz. İlçemize ne kadar çok turist getirebiliriz diye uğraş gösteriyoruz. Uluslararası fuarlarda yerimizi alarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtıyoruz. İzmir Fuarı tanıtım için önemli fuarlardan biri. İzmir’de yapılacak fuara, gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışından katılımcı ve ziyaretçiler çok fazla oluyor. Biz de bu fırsattan istifade etmek için standımızı açıyoruz ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağız.” dedi.

Başkan Şengöl, “6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında, İzmir Uluslararası Fuar alanında gerçekleşecek fuara bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz.” dedi.

Partner Ülke Makedonya, İl Diyarbakır

2017 yılında 36 ülkeden katılımcının yer aldığı, 63 ülkeden ziyaretçinin geldiği Travel Turkey İzmir Fuarı, 2018'de önemli buluşmalara sahne olacak. Türkiye ile sıcak ilişkileriyle dikkat çeken Balkanlar’ın önemli ülkelerinden Makedonya, Partner Ülke olarak Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerini alacak. Türk vatandaşlarının sıkça tercih ettiği yurt dışı duraklarından olan Makedonya, yapacağı etkinliklerle Türk turistlerin tercihi olmaya devam etmeyi hedefleyecek. İki ülke arasındaki sıcak dostluk ortamı İzmir’de pekişecek. Travel Turkey İzmir Fuarı’nın bu yıl Partner İli ise Diyarbakır olacak. Doğu ve batının birleşeceği buluşmada Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu illeri arasında öne çıkan Diyarbakır, dokuz bin yıllık tarihini ziyaretçilerle paylaşacak. Tarih turizminin önemli bileşenleri arasında yer alan Diyarbakır kentini simgeleyen yapı ve kültürel varlıkların canlandırması Travel Turkey İzmir ziyaretçilerini karşılayacak.

Dünyadan İzmir’e gelecekler

Başladığı günden bu yana turizm sektörüne desteğini sürdüren Travel Turkey İzmir, ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getirmeye bu yıl da devam edecek. Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle bir klasik haline gelen alım heyeti programı, dünyanın çeşitli noktalarından sektör profesyonelini İzmir’de buluşturacak. İki gün sürecek alım heyeti programı kapsamında 45 ülkeden 200’ün üzerinde satın almacının ağırlanması planlanıyor. Fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atması hedefleniyor.