Sakin Şehir'de triatlon heyecanı devam ediyor

Sakin Şehir'de triatlon heyecanı devam ediyor

Eğirdir Triatlonu'nda 2. gün heyecanı başladı

Türkiye Triatlon Federasyonu’nun 2018 faaliyet takviminde yer alan 16. Eğirdir Triatlonu, Eğirdir Liman bölgesinde devam ediyor. Eğirdir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliği ile yapılan ve 2 gün sürecek olan yarışlara son gününde yaş gruplarında 139 sporcunun startı verildi. Başkanı Ömer Şengöl, Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ve Triatlon Federasyonu yöneticileri startı hep birlikte verdi.

2. gün yarışları öncesinde teknik toplantı ve makarna partisi gerçekleştirildi. Konuşmasının arından sporculara teknik bilgiler verildikten sonra Eğirdir Canada'da sporculara Eğirdir Belediyesi tarafından makarna partisi verildi. Köfte, makarna, ayran ve meyveden oluşan menüde sporcular enerji depoladı. 2. Yarışları saat 09.30'da başladı. Yarışlarda, sporculara Eğirdir Belediyesi tarafından su, meyve ve içecek ikramlarında bulunuluyor.

Yarışma kategorilerine göre sporcular, önce, yüzecek, sonra bisiklete binecek sonra da koşarak yarışı tamamlayacak.  Kategorilerine göre sporcuların kat edeceği parkur bilgileri şöyle, Paralimpik 750 m yüzme, 20.000 m bisiklet, 5.000 m koşu, Yaş Grupları 750 m yüzme, 20.000 m bisiklet, 5.000 m koşu. Saat 13.00'de takım yarışları başlayacak. 14.30'da ödül töreni ile 16. Eğirdir Triatlonu sona erecek.

Paralimpik 750 m yüzme, 20.000 m bisiklet, 5.000 m koşu dalına tek başına katılan Paratriatlet Abdulkadir Özoğul da engelde sınır tanımadı ve yarışları tamamladı.