15 Temmuz Şehitlerimizi saygı ve minnetle andık

15 Temmuz Şehitlerimizi saygı ve minnetle andık

Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı kalkışan vatan hainlerine 2 sene önce demokrasi şehitlerimiz cevap verdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik gününde kahraman şehitlerimiz anılıyor.

15 Temmuz Şehitleri Minnetle Anılıyor

15 Temmuz 2016 gecesi milletçe yaşadığımız FETÖ'nün hain darbe girişimini engellemek için canlarını hiçe sayarak şehit olan demokrasi kahramanlarımız için bugün saat 11.00'de Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda bir ANMA töreni düzenlendi.

Kaymakam Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Cumhuriyet Savcısı Cihat Balasar yanısıra, yüksek rütbeli subaylar, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mahalle muhtarlarının katıldığı Anma töreninde, Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylendi.

Eğirdir İlçe Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu Anma töreninde, saygı atışında bulunuldu ve Şehitlik ziyaret edilerek, Şehit kabirlerinin üzerine ziyaretçiler tarafından karanfiller bırakıldı.

GAZİ ALPASLAN HÜYÜK ŞEREF KONUĞU

1994 Yılında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Acemi Birliği'nde görev yapan, 1995 yılında, Hakkari'de Hakurk Kampına düzenlenen operasyonda bölücü teröristlerle girilen çatışma sırasında, kolundan ve bacağından dört kurşunla yaralanan Gazi Alpaslan Hüyük, Eğirdir'de bugün açılışı yapılan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nin konuğu oldu.

Halen Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ankara Şube Başkanı olarak görev yapan, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Övünç Madalyası sahibi olan Gazi Alpaslan Hüyük'ün çocuklarına, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Cittaslow Eğirdir" yazılı tişörtleri hediye etti.

HIZIRBEY CAMİİNDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Anma etkinlikleri çerçevesinde Eğirdir'de "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde bugün öğle namazı öncesi, Şehitlerimizin ruhlarına ithafen, İlçe Müftülüğü tarafından Hızırbey Camiinde Mevlid-i Şerif okunurken, öğle namazı sonrası, vatandaşlarımıza Eğirdir Belediyesi tarafından helva ikramında bulunuldu.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Eğirdir'de 15 Temmuz pazar günü saat 20.00'de Hükümet Meydanında Şehitlerimizi anma töreni düzenlendi. Kurulan barka vizyonda 15 Temmuz'u anlatan film gösterimi ile başlayan programda günün anlam ve önemin belirten konuşmayı Kaymakam Abdullah Akdaş yaptı. Akdaş konuşmasında şunları söyledi:

"Değerli Eğirdirliler, 15 Temmuz hain kalkışmanın ikinci yıldönümünde, Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak ilan ettiğimiz bu önemli günde, sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Her defasında vatanımıza kahramanca sahip çıktık. 947 yıl önce Malazgirt’te Alp Arslan’ın Türkleştirdiği Anadolu toprakları, geçtiğimiz bin senede nice zafere, nice acıya, nice hainliğe sahne oldu. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethiyle tarih sahnesine çıkan Türk Milleti, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşi ile dünya tarihinde emsali görülmemiş bir zaferin kazanılmasını sağlamıştır. Milletimizin kahramanlıklarla dolu tarihinden ders almayan hainler, 15 Temmuz 2016 gecesi kirli bir oyunu sahnelemeye çalıştılar. Kurtuluş Savaşında Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i yetiştiren bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır.

O uzun gecede umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istenmiştir. Eli silahlı hainlerce hürriyetimiz zapt altına alınmak istenmiştir. Ancak Aziz Milletimiz, Çanakkale’de, Conkbayırı’nda sergilediği şanlı direnişi 15 Temmuz gecesi de göstermiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla kahramanca sokaklarda mücadele vermiştir.

İnançlı ve cesaretli bir milletin önünde hiçbir güç duramaz. 15 Temmuz gecesi Erzurumlu bir köylü, Manisalı bir delikanlı, Ispartalı bir anne, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, annesinin elini sımsıkı tutmaya çalışan çocuklar; hepsi sokaklarda, meydanlarda devlet gücünü zulme alet edenlerin karşısına şanlı bayrağımız gibi dikilmiştir.

Sevgili Eğirdirliler, sesimiz, rengimiz, inancımız, umutlarımız bir. Bayrağımız, vatanımız, atamız bir. Kuvvetimiz, cesaretimiz, kararlılığımız bir; biz bir olduğumuz sürece bu topraklar üzerinde hain emelleri olanlar bertaraf olmaya, biz diri olduğumuz sürece ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya sonsuza kadar devam edecektir.

Sözlerime son verirken bu topraklar için kendini feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun. "

Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunarak duaların edildiği programda Eğirdir Belediyesi tarafından bayrak dağıtılarak, helva ikram edildi.