Eğirdir'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Eğirdir'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Eğirdir ilçesinde "Yeni Nesi Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" temalı 54. Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Eğirdir Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin, “Kitap ve kütüphane imkanlarımız, okul ve sınıf kitaplarıyla oldukça geniş durumdadır. Ama maalesef ki ’Kitabın pahalı olduğunu söyleyen insanların, kitabın bedava olduğu kütüphanelere gitmediğini’ görüyoruz. Buradan da anlıyoruz ki mesele imkansızlık değil: Aksine tembellik, duyarsızlık, işin önemini anlamamaktadır. Son bir yılda ülkemiz geneli itibari ile yayınlanan kitap, okur sayısını geçmiş durumdadır ne yazık ki” dedi.

Sezgin’in konuşmalarının ardından gerçekleştirilen “Kitap Okumanın Önemi Konulu” canlandırma izleyenlerden büyük beğeni alırken, okul öğrencilerinden Elif Özçelik de ‘Kütüphane” isimli şiiri okudu.

AŞIK VEYSEL ANILDI

Hafta etkinlikleri kapsamında ayrıca, geçtiğimiz hafta ölüm yıl dönümü olan ozan ve halk şairi Aşık Veysel Şatıroğlu da, "Dostlar Beni hatırlasın" sözleriyle canlandırılan skeçte anıldı.

Süleyman Demirel İlkokulu 2. sınıf öğrencileri Kaan Eryılmaz ve Mete Güngör’ün canlandırdığı "Kurabiye Canavarı" isimli skeç ilgiyle izlendi ve büyük alkış aldı.

Buradaki program ödül töreni ile sona erdi.

KİTAP SERGİSİ AÇILDI

Etkinlik kapsamında ilk ve Orta Okul öğrencileri tarafından hazırlanan programın ardından katılımcılar Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi’ne geçerek Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından yeni gönderilen kitapların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Güncel kitaplardan oluşan sergi, hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.