İstiklal Marşının Kabulünün 97’nci Yıldönümü Eğirdir'de de Kutlandı

İstiklal Marşının Kabulünün 97’nci Yıldönümü Eğirdir'de de Kutlandı

İstiklal Marşımızın kabulünün 97’nci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü programı bugün gerçekleştirildi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Türk Milletine hediye edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 97’nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen program çerçevesinde kutlandı, Mehmet Akif Ersoy anıldı.

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı bu yıl Eğirdir Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) toplantı salonunda gerçekleşen programa; Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Hakimi Cihat Ateş, Yüksek rütbeli subaylar, daire müdürleri, okul müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul Müdürü Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç yaptı.

Daha sonra farklı kültürlerin enstrümanlarıyla çalınan İstiklal Marşı gösterisi slayt eşliğinde izlenildi.

Öğrencilerin ney eşliğinde sahneledikleri ‘İstiklal Marşı’ oratoryosu  davetliler tarafından beğeni topladı ve büyük alkış aldı.

Program, Şiirlerin okunması, ney eşliğinde Bülbül Kasidesi dinletisinin ardından ödül töreni ile sona erdi.

Mehmet Akif Ersoy’u Anlattılar Ödülleri Aldılar

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri çerçevesinde Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi. Öğrenciler, 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda ödüllerini ilçe protokolün elinden aldılar.

İlkokullar arası ‘İstiklal Marşının Anımsattıkları ve hissettirdiği Duygular’ konulu Resim Yarışmasında Birinci olan Sorkuncak İlkokulu öğrencisi Defne Özkaraoğlu’na ödülünü İlçe Hakimi Cihat Ateş,

Ortaokullar arası arası ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ruhu’ isimli Şiir Yarışmasında Birinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sevde Aydemir’e ve Liseler arası ‘Bir Dava Adamı Mehmet Akif’ konulu kompozisyon yarışmasında Birinci olan Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Gönül’e ödüllerini Kaymakam Abdullah Akdaş takdim etti.

İlkokullar arası Resim Yarışmasında İkinci olan Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi Mine Ertan’a, Ortaokullar arası Şiir Yarışmasında İkinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Nevhibe Kayan’a ve Kompozisyon yarışmasında İkinci olan Prof. Dr. Turan Yazgan A.L. Öğrencisi Berra Nur Çubuk’a ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir takdim etti.

İlkokullar arası Resim Yarışmasında Üçüncü olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Emsal Kılınç’a, Ortaokullar arası Şiir Yarışmasında Üçüncü olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Arif Yasin Yaman’a ve Kompozisyon yarışmasında Üçüncü olan Prof. Dr. Turan Yazgan A.L. Öğrencisi Kadir Ertürür’e ödüllerini Belediye Başkanı Ömer Şengöl takdim etti.