Cittaslow Yemek Günleri'nde Eğirdir'in yöresel ürünleri tanıtıldı

Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Cittaslow Yemek Günleri 23 Ekim itibari ile Belediyeye ait Anı Evi tesisinde misafirlerini ağırlamaya başladı.

Toplamda beş hafta boyunca sürecek olan etkinlikte ziyaretçiler 1 Aralık'a kadar pazartesiden cumaya bir yörenin lezzetlerini tatma imkanı bulabilecek. 19-24 Kasım 2017 tarihlerinde Seferihisar Belediyesi’ne ait Anı Evi’nde Eğirdir’e ait yöresel yemekler satışa ve tanıtıma sunulacak.

İlk hafta Seferihisar mutfağı ile başlayan yemek günleri son olarak Eğirdir Belediyesi’nin yöresel yemekleriyle son bulacak. Eğirdir Belediyesi tarafında sunulan yemeklerde, Elma çorbası, sazan dolması, kurma balık, yeşil mercimek aşı, kerevit, kerevit güveç, bulgur pilavı, et kapama, elmalı ekmek, peynirli elmalı pide, sıyırga fasulye, tahinli elma, kaymaklı elma, elma reçeli (Tahinli) elma reçeli (tahinli cevizli), sütlü irmik helvası, elma suyu hoşafı, su (Aysu) Eğirdir’in yöresel yiyecek ve içecekleri menüde yerini aldı.

Bir hafta boyunca sürecek yemek günlerinde Seferihisar halkına ve Seferihsiarda bulunan insanlara Eğirdir yöresinin lezzetleri tanıtılmış olacak.