Cumhuriyet Bayramı Eğirdir'de Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Eğirdir'de Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’ncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Sakin Şehir Eğirdir’de de coşkuyla kutlandı. Cumartesi günü  saat 12.00’de Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmaları ile başladı.

Daha sonra devletimizin kurucusu Ulu Önder, Büyük Komutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.   Kutlamalar yağışlı hava nedeniyle Kapalı Spor Salonuna alındı. Pazar günü yapılan kutlama programında coşku salona sığmazken, Eğirdir Belediyesi tarafından getirtilen Mehter takımı gösterisi ile tören başladı.

Törende bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim şekli" olarak tanımladığı Cumhuriyet Rejimi; sadece devletin yönetim ve idari yapılanmasını, işleyişini ifade eden bir kavram değildir. Cumhuriyet, benim gibi Kahramanmaraş'ın bir köyünde doğup büyümüş bir çocuğun Kaymakam olarak milletine hizmet edebilmesi demektir. Cumhuriyet, Camili Yaylada çobanlık yaparken, aynı zamanda dersini çalışan Ali'nin mühendis, doktor olabilmesi demektir. Cumhuriyet, Ayşelerin, Mehmetlerin memleketi,ne savcı, asker, öğretmen olarak hizmet edebilmelerine imkan sağlanması demektir" dedi.

Törende, şiirler söylendi, step gösterisi yapıldı, folklor gösterisinin yanı sıra, "Kurtuluştan Cumhuriyete" adlı gösteri sunuldu. Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.Mehteran gösterisinin ardından geçit töreni ile salondaki program sona erdi.

SUR GAZİSİ TÖRENLERE KATILDI

Diyarbakır Sur Gazisi Üsteğmen Bahattin Seçkin, Cumhuriyet Bayramı  kutlamalarına katıldı. Eğirdir'de akrabaları olan ve aynı zamanda İlçe Jandarma Komuta Üsteğmen Bayram Yıldırım'ın da devre arkadaşı olan Sur Gazisi Üsteğmen Bahattin Seçkin törende ilgi odağı oldu.

KARABURUN'DA KOMANDO ŞOV

Eğirdir Dağ Komando ve Eğitim Merkezi Komutanlığınca Karaburun mevkiinde komandalar tarafından gösteri düzenlendi. Kuleden atlayış, iple iniş, ip üstünde ilerleme gibi gösterilerin yanı sıra komando birliklerinin kullandığı silahlar da sergide misafirlere gösterildi. Ayrıca, çocuklara da komandolar tarafından tırmanış yaptırıldı.

FENER ALAYI

"Vatan Sevgisi, yürekte başlar, şahadetle biter" pankartıyla Eğirdir caddelerini dolaşan gençler, Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunup istiklal marşını hep bir ağızdan söylediler. Fener Alayına, Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gök, CHP İlçe Başkanı Mehmet Kaş, ADD Başkanı Erdoğan Öngün ve Cumhuriyet sevdalıları katıldı.