Triatlon 2017 Finali, 10 Eylül’de Sakin Şehir'de start alacak

Triatlon 2017 Finali, 10 Eylül’de Sakin Şehir'de start alacak

Sakin Şehir Eğirdir Triatlonu (Triatlon Finali) 10 Eylül 2017 tarihinde Eğirdir Liman'da sporseverler ile buluşuyor. Eğirdir Traitlonu’nda Türkiye genelinden 2008 doğumlu sporcular ile 60'lı yaşlara ulaşmış yaş aralıklarında değişik kategorilerde sporcular yarışacaklar.

520 Sporcunun kayıt yaptırdığı Eğirdir Triatlonu; Triatlon 2017 Finali olup 10 Eylül 2017 Pazar günü Eğirdir Gölünde start alacak.

2017 Isparta Triatlonu 10 Eylül 2017 Pazar günü Isparta / Eğirdir / Eğirdir Gölü sahillerinde gerçekleşecek. 500 civarında sporcunun yarışacağı yarışlarda; Elit, Genç, Yıldız, Minikler, Paralimpik ve Yaş Grupları kategorilerindeki erkek ve kadın sporcular yarışacaklar.

Yarışmalar Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi, ve SporToto Teşkilatının katkıları ile gerçekleşecek.

Elit, Genç ve Yaş Grubu sporcular 750 metre yüzecek, 20 Kilometre bisiklete binecek ve yarışmaları 5 km koşu ile tamamlayacak. Yıldız sporcular 375 metre yüzecek, 10 Kilometre bisiklete binecek ve yarışmaları 2,5 km koşu ile tamamlayacak. M3'ler önce 200 metre yüzecek, 5 Kilometre bisiklete binecek ve yarışmaları 1.250 m koşu ile yarışı tamamlayacak. Diğer M kategoriler azalan mesafelerde yarışacaklar.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik: “Eğirdir de ülkemizde yapılan Triatlon yarışlarının en kalabalık katılımlarından biri ile güzel bir yarışın çalışmalarını sürdürüyoruz. Eğirdir; 2017 Triatlon Yarışlarının finali niteliğinde bir yarışma. Yarışmalarda milli sporcularımızda yarışacaklar, büyük ve heyecanlı rekabete sahne olacaktır. Sporseverleri keyifli bir zaman geçirmeleri için Pazar Günü Eğirdir Gölü Sahil şeridine davet ediyorum” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Gönül isterdi ki geçmiş dönemlerde olduğu gibi tekrar uluslararası platformda yarışların olmasını ama bu yıl bu imkanı sağlayamadık.  Triatlon yarışlarının aralıksız 15. defa ve Ulusal düzeyde gerçekleşecek olmasından dolayı da tabi ki mutluyuz. Belediyemiz bünyesinde işi öğrenen arkadaşlarımız var ve her geçen gün triatlon konusunda bizlerde tecrübe sahibi olduk. Sağ olsun sayın Kaymakamımız ve daire müdürlerimizde gereken desteği sağlıyorlar. İnşallah bu yıl da yoğun halk katılımı ve sporcu katılımı ile yarışlarımızı sağlıklı bir şekilde bitiririz ve ilçemizin tanıtımı en iyi şekilde yapmış oluruz." dedi.

09 EYLÜL 2017 CUMARTESİ

MİNİK 2 KADINLAR ÇIKIŞ 11:48          EĞİRDİR LİMAN

MİNİK 1 ERKEKLER ÇIKIŞ 12:15           EĞİRDİR LİMAN

MİNİK 1 KADINLAR ÇIKIŞ 12:45          EĞİRDİR LİMAN

Yaş Grupları, Elitler, Gençler, Yıldızlar, paratriatlet Kupa ve madalya merasimi saat 14.00 de yapılacaktır.

Minikler Kupa ve madalya merasimi 14:30 da yapılacaktır