800 YILLIK TARİHİ PINAR PAZARI AÇILIYOR

800 YILLIK TARİHİ PINAR PAZARI AÇILIYOR

Eğirdir'de  yılın belirli dönemlerinde geleneksel olarak Pazar günleri kurulan Pınar Pazarı Panayırı 30 Temmuz Pazar günü kurulacak.

Panayırın yapılacağı alanda Eğirdir Belediyesi ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Yaklaşık 800 yıldır kurulduğu düşünülen tarihi Pınar Pazarının 29 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak. Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor. Tarihi pazarın, bin 200’lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu tahmin ediliyor

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde her yıl yaz sonunda kurulan tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini sürdürüyor. Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına bir çok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir’e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası (pınar pazarı) mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor. Her hafta Pazar günleri kurulan pazarda geçmişte günde 2 bin 500 ila 3 bin civarında keçi ve koyun satılırken, yöredeki dağ köylerinde yaşayan Yörükler için buluşma yeri işlevini de görmüş. Pınar Pazarı her hafta çevre il ve ilçelerden gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor.